Sinoć je u Londona, u jednoj od najljepših koncertnih dvorana na svijetu, Royal Festival Hallu, održan The Outlook Orchestra: A Celebration of Sound System Culture koncert za pamćenje kojim je Outlook festival krenuo s proslavom desetog rođendana.

Pred 2500 gledatelja nastupio je 20-člani Outlook Orkestar, u kojem su se našli neki od najpoznatijih britanskih glazbenika uključujući dva bubnjara te proširenu ritam sekciju, veliku gudačku i puhačku sekciju. Orkestru su se pridružili neki od najvećih vokala i MC-ja iz svijeta hiphopa, grimea, reggaea, garagea, drum & bassa and dubstepa. Njime je dirigirao nagrađivani skladatelj Tommy Evans, pokretačka snaga iza bendova Submotion Orchestra Gentleman’s Dub Club. Njemu su asistirali trubač i aranžer Matt Roberts koji je surađivao s izvođačima poput Orlando Juliusa, The Gaslamp Killera, The Heliocentricsa i mnogih drugih. Legendarni producenti Adrian Sherwood i Mad Professor začinili su izvedbe svojim miksanjem i efektima.

Na volkalima su se izmjenjivali Congo Natty, Dawn Penn, Foreign Beggars, Newham Generals, General Levy, Flowdan, Killa P, Jehst, Ruby Wood (Submotion Orchestra), Jenna G, Nanci & Phoebe i MC Jilae (Gentleman’s Dub Club).

U 100 minuta koncerta odsvirani su najveći hitovi iz svijeta bass glazbe koji se mogu čuti na soundsystemima u klubovima širom svijeta. Ovo je bio jedinstveni koncert u kojem je klupska glazba izvedena na potpuno drugi način, a da pritom nije izgubila ništa na svojoj draži, što dokazuje i puna dvorana koja je cijelo vrijeme koncerta bila na nogama i plesala. Izaslanstvo Pozitivnog ritma i Seasplash festivala imali su čast uživati sa svojim dugogodišnjim partnerima i prijateljima iz Outlook i Dimensions festivala.

 

 

Izvor: pozitivanritam.hr