Jedan od najnagrađivanijih muzičara svih vremena, osnivač i pjevač grupe Oasis, Liam Gallagher, otvoriće EXIT festival u četvrtak, 6. jula!

Liam je uz Oasis osvojio čak 37 najprestižnijih muzičkih nagrada, a ovaj mančesterski bend koji su mediji prozvali naslednicima Bitlsa za samo tri godine od svog prvog, stigao i do najvećeg rok koncerta u britanskoj istoriji. U čuvenoj anketi magazina Q iz 2010. godine, publika je Liama proglasila za najvećeg frontmena svih vremena, ispred ostalih velikih rok zvezda kao što su Freddie Mercury, Jim Morisson, Robert Plant i John Lennon! Njegov nastup na Exitu biće poseban, jer će pored hitova Oasisa, Liam predstaviti i svoj prvi solo album koji su mediji već proglasili za jedan od najiščekivanijih u 2017. godini, a čak i Robbie Williams, posle medijskih prepucavanja sa Liamom u 90-im, tim povodom je izjavio: „Liam je glas generacije i saundtrek naših života. Želim mu da snimi stvarno dobar album i verujem da će briljirati“.

Iste noći kad i Liam, još jedan muzičar koji puni stadione dolazi na EXIT, ali na impozantnu Dance Arenu! Nemački tehno producent Paul Kalkbrenner nedavno je nastupio pred pola miliona ljudi ispred Brandenburške kapije, potvrdivši status jedne od najvećih zvezda današnjice. Liam i Paul obeležiće otvaranje festivala, ali završnu, veliku žurku, po uzoru na prošlogodišnji nastup Davida Guette, na glavnoj bini napraviće čovek koji je poslednjih pet godina jedan od vodeća tri svetska DJ-a, od čega prvoplasirani čak dve godine uzastopno – Hardwell! Na glavnu festivalsku pozornicu stiže i glas nove generacije, popularni 22-godišnji engleski kantautor Jake Bugg! On na EXIT dolazi posle tri albuma sa vrha britanske liste i čak 17 singlova, uz nastupe na najvećim festivalskim binama i NME nagradom za najboljeg solo izvođača. U četvrtak, 6. jula na „Mejn“ dolazi i trio koji predvodi Alan Walker, autor hitova „Faded“, „Alone“, „Sing Me to Sleep“ i drugih koji u zbiru dostižu dve milijarde YouTube pregleda, dok će treće večeri, 8. jula, nastupiti i popularna hip-hop i dubstep grupa Foreign Beggars!